Ajax-loader

Általános felhasználási feltételek

A jelen Általános Felhasználási Feltételek (ÁFF) tartalmazza a Swappygame.hu domainen elérhető online játékcserével, eladással foglalkozó weboldal (www.swappygame.hu) használatára vonatkozó feltételeket.

Működési elv

A Swappygame.hu egy játékcserélés céljából létrehozott közösségi oldal. A felhasználók ingyenesen cserélik egymás között a használt vagy új játékaikat a Swappygame.hu online felületén keresztül. A továbbított („rukkolt”) játékokért a felhasználó pontokat kap, majd a pontok segítségével választhat („happolthat”) magának a többi felhasználó által feltöltött játékból.

A játék átvétele/átadása a felhasználók között személyes átvétellel, postai úton vagy ún. csereponton keresztül történik, a felhasználók közötti megegyezésnek megfelelően. A felhasználók hozzájárulnak ahhoz, hogy a Swappygame.hu a játékcserélésben részt vevő felek adatait (pl. e-mailcímét és a telefonszámát) a játékok átvétele/átadása érdekében a feleknek kiadja.

A postai úton történő átadás esetén minden esetben a feladó állja a költségeket. (Kivételt képez az eladáskori átadás.) A Swappygame.hu az átadás/átvétel folyamatában részt vesz azzal, hogy ellenőrzi a folyamatot, hogy az átadás a megbeszéltek szerint történt-e meg és a happoló kézhez kapta-e a játékot. A Swappygame.hu gyanús esetben kivizsgálja az ügyet és megteszi a szükséges intézkedéseket (ideértve, de nem kizárólag a felhasználó fiókjának korlátozását vagy törlését), ha úgy ítéli meg, hogy visszaélés történt.

Cserepontok

Az ún. cserepontok önkéntes alapon csatlakozó helyek (pl. kávézók, üzletek, múzeumok, könyvtárak, rendelők), amelyek a játékcserélés lebonyolítása végett leadó- és felvevőhelyként működnek. A játékokat legalább 10 (tíz) napra – vagy szükség esetén a Swappygame.hu döntése szerinti rövidebb távra – vagy ezen túl az általuk meghatározott időre, megőrzésre átveszik a rukkolótól, és átadják a megadott időintervallumon belül érte érkező happolónak. Az időkorlát átlépése után, ha a happoló nem jelentkezik a játékért, egyéni megegyezés szerint a játékot átadják a Swappygame.hu egy képviselőjének vagy megtartják, re-rukkolják. A cserepontok a Swappygame.hu honlapról letölthető rövid szerződés aláírásával jelentkezhetnek cserepontnak. A cserepontok saját belátásuk szerint dönthetnek arról, hogy cserepontként történő működésüket folytatják vagy megszüntetik, amiről értesítik a Swappygame.hu üzemeltetőit. A cserepontok opcionálisan jelölhetik hivatalos Swappygame.hu matricával a funkciójukat. A Swappygame.hu vállalja, hogy a cserepontokat a Swappygame.hu aloldalán (http://swappygame.hu/happontok) elhelyezi a cserepont térképen és facebook rajongói oldalán promotálja azokat.

Regisztráció

A Swappygame.hu szolgáltatását csak természetes személyek vehetik igénybe, a nem természetes személyek megjelenítésére létrehozott adatlapokat a Swappygame.hu külön értesítés nélkül törölheti a rendszerből. A Swappygame.hu ugyanígy járhat el természetes magánszemély többszörös regisztrációja esetén is.

A Swappygame.hu által üzemeltetett rendszer használata facebookos bejelentkezéssel és közvetlen regisztrációval is lehetséges.
A felhasználó a regisztrációjával beleegyezik abba, hogy a megadott email címére a Swappygame.hu a weboldal használatával összefüggő értesítéseket (happolási igények, átadás/átvétel, változások, stb.), továbbá rendszeres időközönként az újdonságokról, frissen elérhető játékokról hírlevél formájában tájékoztató e-maileket küld. A Swappygame.hu több típusú hírlevelet küld. Ezekről a Beállítások menüpontban külön-külön bármikor leiratkozhat. A Swappygame.hu fenntartja a jogot előzetes értesítés nélkül minden regisztrált tagnak, hogy új típusú hírlevelet küldjön.

A felhasználó a regisztrációja után a swappygame.hu ingyenes, korlátozott funkciókkal rendelkező változatához kap hozzáférést (továbbiakban: Ingyenes szolgáltatás).

Előfizetéses szolgáltatás

Az Ingyenes szolgáltatáson felül fix havi előfizetői díj ellenében a swappygame.hu korlátlan, minden funkcionalitást magába foglaló szolgáltatást biztosít az azt igénylő felhasználóknak (továbbiakban: Előfizetéses szolgáltatás).

Az Előfizetéses szolgáltatás esetén minden előfizetés véglegesen történik. Az előfizetést követően a swappygame.hu nem téríti vissza semmilyen formában az előfizetési díj egészét vagy részét.
Az Előfizetéses szolgáltatást az előfizetést követően az előfizetési díj beérkezését követően 24 (huszonnégy) órán belül aktiválja a swappygame.hu és erről e-mailben értesítési a felhasználót. Bankkártyás fizetés esetén a sikeres fizetést követően a swappygame.hu azonnal aktiválja az Előfizetéses szolgáltatást.
Az Előfizetéses szolgáltatás bankkártyás fizetés esetén automatikusan megújul, amíg azt a felhasználó a beállítások oldalán nem jelzi.
Az Előfizetéses szolgáltatás érvényességének lejártakor a felhasználó ismét az Ingyenes szolgáltatást veheti igénybe.

A Kappitányi szolgáltatás feltételeit a swappygame.hu 30 napos előzetes bejelentéssel megváltoztathatja. Az ezzel kapcsolatos bejelentést az alábbi oldalon tesszük közzé: http://www.swappygame.hu/dokumentumok/valtozaskovetes
A változás miatti esetleges szerződés elállást a közzétételtől számított 40 napig lehet jelezni a helpdesk@swappygame.hu címen. Ilyen esetben az arányos előfizetési díjat a felhasználó részére a swappygame.hu visszatéríti.

Játékeladás

Játékeladás a Swappygame-en

A Swappygame lehetőséget biztosít neked, hogy játékaidat értékesítsd. Az eladáshoz nem csak közvetlen bankkártyás fizetési rendszert dolgoztunk ki, hanem ezáltal garantálni tudjuk a 100%-os biztonságot eladói és vevői oldalról is.

Az eladás menete

Bárki értékesítheti a játékát a swappygame.hu oldalán, ha teljesíti az alábbi feltételeket:

- rendelkezik ingyenes Barion.hu regisztrációval
- megadja számlázási nevét és címét
- a hitelesítés miatt feltölti személyigazolványának a másolatát.

Az eladásra való feltöltés szinte teljesen megegyezik a Rukkolás folyamatával, két apró dolog kivételével:

- elvárt pontszám helyett itt a játék árát kell megadni
- meg kell adnod, hogy milyen áron postázod el a játékot

Vásárlás menete

A vásárlónak nincs szüksége extra regisztrációra és ügyintézésre. A kiválasztott játékot a beállított postázási költséggel kosárba teszi és bankkártyával kifizeti, majd pedig várja a postást.

Mi garantálja a biztonságot?

A rendszer különlegessége és biztonsága abban rejlik, hogy a vásárláskor azonnal megterheljük a vásárló bankkártyáját, de még nem utaljuk át az eladónak. Amikor megtörtént a vásárló részéről – a happoláshoz hasonlóan – a példány megérkezésének a visszaigazolása, akkor írjuk jóvá az összeget az eladó Barion számláján.
Tehát az eladó biztos lehet benne, hogy az eladás pillanatától a pénz megvan, azt ő biztosan megkapja, illetve a vásárló is nyugodt lehet, hogy a pénzt csak akkor kapja meg az eladó ha elküldte a játékot.

Hogyan kapja meg a pénzét az eladó?

A pénzt az eladó Barion számlájára utaljuk, ahonnan átvezetheti a saját bankszámlájára vagy a Barion alkalmazáson keresztül elköltheti, vagy külső idegen számlára is elutalhatja. Mivel a Barion egy Magyarországon bejegyzett MNB által is jegyzett bank, ezért a pénzed nem csak biztonságban van, hanem azt csinálsz vele amit akarsz.

Hogyan történik a játékok átadása?

A megvásárolt játékokat minden esetben postán keresztül kell az eladónak eljuttatni. Ennek összegét meg kell adni a játék eladásakor, amit a vevő a játék megvásárlásával együtt kifizet.

Mennyi jutalékot számít fel a swappygame.hu?

Kappitányoknak kizárólag egy 1%-os banki költséget számítunk fel jutalékként. Nem Kappitányoknak pedig az eladások összértéke után 11%-ot számolunk fel. Ezen összegek az eladónak történt utalások előtt levonásra kerülnek.

Hány játékot tölthetek fel eladásra?

Kappitányok egyidőben 50 darab játékot tölthetnek fel eladásra, nem Kappitányoknak pedig 10 darabot engedünk.

Azonnali Happolás

Az Azonnali Happolás (továbbiakban AH) csak a prerukkolt játékoknál érhető el, alapból Tagoknak és Kappitányoknak. Az AH gombon a prerukkolási időszak utolsó óráját leszámítva a prerukk teljes időtartama alatt látható az, hogy az AH szolgáltatás mennyiért érvényesíthető. Az ár játékonként és felhasználónként eltérő lehet.
Rukkolásnál az elvárt pontszám mező megadása kötelező.
Fontos, hogy a happoló nem a játékért fizet, hanem az elsőbbségi szolgáltatásért. Ezután a happolás a megszokott módon zajlik. Amennyiben a happolás nem jön létre, a befizetett összeget a swappygame.hu visszatéríti a felhasználónak.
Azonnali Happoláskor a rukkoló megkapja az elvárt pontszám 110%-át.

Néhány kiegészítő szabály és jótanács:

 • Az ár kalkulációjakor figyelembe vesszük a stoppoláskor lekötött pontszámot is.
 • Az ár percről-percre is változhat.
 • Az azonnali happolás beleszámít az egyidejű happolás korlátba.
 • Mivel az AH egy időben gyorsan lejátszódó akció, ezért minden ár csak 3 percig érvényes (utána újrakalkuláljuk) és a hiányzó pontoknak megfelelő összeget csak bankkártyával tudjátok kifizetni.

Felhasználói magatartás

A felhasználó a regisztrációjával beleegyezik abba, hogy felelősségteljes magatartást tanúsít, és más felhasználókkal és tagokkal szemben tiszteletteljesen viselkedik. Továbbá a szolgáltatást nem használja más felhasználók zaklatására, rágalmazásra, becsületsértésre, az emberi méltóság megsértésére vagy más módon más felhasználók személyiségi és egyéb jogainak megsértésére.

A felhasználó vállalja, hogy rukkolóként állja a postaköltséget és nem diszkriminálja sem a külföldi, sem a vidéki happolókat, sem más felhasználókat (pl. a felhasználó nem írhatja ki a neve mellé, hogy “csak személyes átadással Budapesten”). Ha a felhasználó postázási lehetőségei korlátozottak, a rukkolt játékait el kell távolítania a swappygame.hu által üzemeltetett rendszerből. A swappygame.hu fenntartja a jogot, hogy ha diszkriminatív viselkedéssel találkozik, az adott felhasználó tevékenységét korlátozza vagy törli a rendszerből.

A swappygame.hu fenntartja magának a jogot, hogy minden további értesítés nélkül törölje a szolgáltatás azon felhasználóit, akik

 1. bármely más személy nevével, képmásával, e-mail címével vagy más személyes adatával visszaélnek a rendszer használata során (különösen, ha a felhasználó által megadott név védjegyet sért; mai vagy történelmi – magyar vagy külföldi – közszereplő, közismert ember neve, kivéve, ha ez a felhasználó anyakönyvezett neve; más személy jogos és méltányolható érdekeit sértő név);
 2. obszcén vagy trágár kifejezéseket használnak,
 3. rasszista, mások vallását, nemzeti, nemzetiségi, szexuális vagy politikai és világnézeti hovatartozását gyalázó, sértő kifejezés tesznek és magatartás tanúsítanak;
 4. burkolt vagy nyílt reklámhordozónak tekinthető tartalmat hoznak létre;
 5. megnyilvánulásaikkal azt a látszatot keltik, hogy az swappygame.hu-t képviselik;
 6. vétenek a jelen dokumentumban lefektetett szabályok ellen;
 7. más egyéneket zaklatnak akár hozzászólásokban vagy magánüzenetek formájában;
 8. happoló robotok használatával gyűjtik a játékokat;
 9. összejátszás és célzott rukkolás;
 10. vagy bármely egyéb módon sértik a swappygame.hu érdekeit.

A swappygame.hu fenntartja magának a jogot, hogy a szolgáltatásból törölt személyek felé a további szolgáltatást megtagadja.

Tartalom

A regisztrált felhasználó teljes mértékben felelős azért a tartalomért, amelyet a swappygame.hu rendszerén belül elhelyez vagy a swappygame.hu felületén megjelenít.

A felhasználó a regisztráció során megértette és hozzájárul ahhoz, hogy a swappygame.hu minden értesítés nélkül eltávolítsa az olyan anyagokat vagy anyagokra történő hivatkozást (linket), amelyek jogellenesnek, más személyiségi jogába ütközőnek, tisztességtelennek, fenyegetőnek, becsületsértőnek, rágalmazónak, obszcénnek vagy egyéb módon kifogásolhatónak talál. A jogellenes vagy jogosulatlan tevékenységek magukba foglalják különösen, de de nem kizárólag az alábbiakat: a) nemkívánatos elektronikus kommunikáció létesítése vagy továbbítása (spam); b) a többi tagnak a szolgáltatás használata során bármely egyéb módon történő zavarása, ideértve az oda nem illő, zavaró, agresszív vagy témán kívüli hozzászólásokat; c) olyan anyagok publikálása, amelyek félrevezető módon azt a látszatot keltik, hogy azokat a swappygame.hu hivatalosan támogatja vagy hagyta jóvá; d) vírusok, férgek, hibák, trójai falovak vagy bármely más destruktív elemek közzététele vagy továbbítása; e) olyan anyagok közzététele, amelyek jogellenesek vagy jogellenes tevékenységre buzdítanak, esetleg azt hirdetik; f) hamis vagy félrevezető információ publikálása; g) politikai vagy vallási tartalmú agitáló, uszító tartalmak publikálása, beleértve a hivatkozásokat is.

Jelen ÁFF elfogadásával a felhasználó tudomásul veszi, hogy bármilyen jellegű sorsolást, nyereményjátékot vagy csak a swappygame.hu előzetes hozzájárulásával indíthat, ellenkező esetben a swappygame.hu azt fizetett hirdetés megrendeléseként értelmezi, és kiszámlázhatja.

Felhasználói fiók felfüggesztése (hibernálása) és törlése

A felhasználó elfogadja, hogy a kérésére történő törlést a swappygame.hu az alábbiak szerint teljesíti: a) a törlés csak akkor lehetséges, ha a magát töröltetni kívánó felhasználónak nincs olyan happolt példánya, ami éppen úton van hozzá (átvételre vár), vagy az ő példányát happolta valamely más felhasználó, b) törléskor a felhasználói fiók törölt státuszba kerül, de a fontos azonosító adatokat (pl.: facebook azonosító, email cím) még két hétig tárolja a swappygame.hu, c) ezeket az azonosítókat akkor törli a swappygame.hu véglegesen, ha nem érkezik panasz az adott felhasználóval kapcsolatban,. d) ha panasz érkezik, akkor azt a swappygame.hu kivizsgálja és ha a panasz megalapozottnak bizonyul, akkor az adott azonosítókkal többet nem lehet regisztrálni.

Szavatosság kizárása

A swappygame.hu kizár minden felelősséget a swappygame.hu-n elhelyezett információk vagy anyagok hitelességéért, tartalmáért, teljességéért, jogszerűségéért, megbízhatóságáért, a rendszer működőképességéért vagy rendelkezésre állásáért. A felek a jelen ÁFF-fel kapcsolatosan felmerülő vitájukat elsősorban békés úton, tárgyalásokkal kívánják egymással rendezni. Ha a tárgyalások kezdetét követő 30 napon belül a felek nem jutnak megegyezésre, úgy a jogvitára kikötik a Budai Központi Kerületi Bíróság illetékességét.

Kártalanítás, kártérítés

A felhasználó köteles minden tőle elvárhatót megtenni személyes adatainak, különösen a swappygame.hu által nyújtott szolgáltatások igénybevételéhez szükséges bejelentkezési adatok védelmének az érdekében. A felhasználó felelősséggel tartozik minden olyan eseményért, tevékenységért, mely bejelentkezési azonosítójának, illetve jelszavának felhasználásával valósult meg. A felhasználó beleegyezik abba, hogy a swappygame.hu-t kártalanítsa minden harmadik személy részéről felmerülő igénnyel szemben, amely az a szolgáltatás használatával függ össze vagy abból ered, ideértve bármely természetű vagy fajtájú követelést, költséget, amely bármely igényből, hiányból, kárból, perből, ítéletből, peres eljárás költségéből és ügyvédi költségből ered.

Ismétlődő fizetés

Az ismétlődő fizetés a felhasználói interakció nélküli ismételt fizetése. Segítségével meghatalmazod a Swappygame-et, hogy a jóváhagyása nélkül vonjon a számlájáról pénzt. Amikor első alkalommal fizetsz, a sikeres vásárlásával automatikusan meghatalmazol minket, hogy a vásárlásnál használt fizetési eszközről (Barion egyenleg vagy bankkártya) a későbbiekben külön jóváhagyás nélkül vonjunk le pénzt.

Ezt az alábbi esetekben alkalmazzuk:
- előfizetés megújítása
- vásárlások esetén (One click payment): e-könyv vásárlása, nyomtatott könyv vásárlása, azonnali happolás vásárlása, Happitányi rang vásárlása, használt könyv vásárlása

Előfizetés esetén a választott előfizetési csomagodnak megfelelő összeggel terheljük meg a számládat, vásárlás esetén pedig a választott termék és/vagy szolgáltatás összegével.

Ilyen esetekben a kiállított számlán a “Barion Payment Zrt.” fog szerepelni.

Amennyiben szeretnéd e felhatalmazást megszüntetni és leiratkozni akkor a következő terhelés előtt legkésőbb 24 órával ezt jelezd felénk az info@swappygame.hu címen.

Jutalompontok

A swappygame.hu oldal üzemeltetői a felhasználók részére jutalompontot adhatnak az alábbi felhasználókkal kapcsolatos feladatok elvégzéséért:
- felhasználói hibák kezelése
- játékcsere segítése akár személyes kapcsolattartással is
- szerzői interjúk készítése

A módosítás lehetősége

A swappygame.hu fenntartja a jogot, hogy jelen ÁFF-t a felhasználóknak a rendszeren keresztül történő előzetes értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A felhasználó a szolgáltatásnak a módosítás hatályba lépését követő használatával – azaz a swappygame.hu-ra történő belépéssel – elfogadja a módosított felhasználási feltételeket.